Новости

Kettaheite maailmarekordimees Mykolas Alekna osaleb neljapäeval kõrgetasemelisel Jõhvi kergejõustikuõhtul

0 0

23. mail tehakse Jõhvi publiku ees ajalugu. Heino Lipu staadionil asuvad meeste kettaheites võistlustulle tervelt viimase viie tiitlivõistluse kuldmedalivõitjad: 2021. aastal Tokyos olümpiavõitjaks ning 2019. aastal Dohas ja 2023. aastal Budapestis maailmameistriks kroonitud Rootsi rekordiomanik Daniel Stahl (rekord 71.86), 2022. aastal Eugene’s maailmameistritiitli võitnud ja möödunud aastal Jõhvi staadionil Sloveenia rekordi püstitanud Kristjan Čeh ning 2022. aasta Müncheni Euroopa meister ning aprillis maailmarekordi püstitanud Mykolas Alekna Leedust (74.35). Lisaks neile on kohal Doha MM-hõbe ja 2018. aasta Teemantliiga võitja Jamaika rekordimees Fedrick Dacres (70.78), eelmisel aastal Teemantliiga võitjaks tulnud Austraalia rekordiomanik Matt Denny (69.35), juunioride MM-hõbe 20-aastane Saksamaa tulevikulootus Mika Sosna (68.96), samuti Hollandi, Katari ja Jaapani kettaheitjad ning Eesti parimad.

Spordihuvilised saavad võimaluse samal staadionil näha erakordsel hulgal viimase veerandsajandi kettaheitelegende, sest lisaks praegustele tippudele on treenerite ja külalistena Jõhvi tulemas ka kahekordne olümpiavõitja ja maailmameister Virgilijus Alekna, olümpiavõtja ja maailmameister Gerd Kanter ning olümpial ja Euroopa meistrivõistlustel pronksi võitnud Aleksander Tammert.

Lisaks kettaheitele on neljapäeval tihedat konkurentsi, häid tulemusi ning Heino Lipu staadioni rekordeid oodata enamikel kavasolevatel aladel. Võistlusõhtul teevad kaasa 32 riigi kergeatleedid. Eesti parematest on võistlustules sprinterid Karl Erik Nazarov, Henri Sai ja Miia Ott, tõkkejooksjad Diana Suumann, Kreete Verlin, Anna Maria Millend ja Keiso Pedriks, keskmaajooksjad Uku Renek Kronbergs ja Deniss Salmijanov, kõrgushüppaja Elisabeth Pihela, vasaraheitjad Adam Kelly, Kati Ojaloo ja Anna Maria Orel, kaugushüppajad Liisa-Maria Lusti ja Hans-Christian Hausenberg, kuulitõukaja Jander Heil, kettaheitja Priidu Niit ning mitmed teised.

Traditsioonilise võistluseelse pressikonverentsi asemel toimub kolmapäeval 22. mail, kell 17.00 Heino Lipu staadionil avatud kergejõustikutreening lastele ja noortele, mille viivad läbi olümpiavõitja Gerd Kanter ja Euroopa sisemeister Ksenija Balta. Treeningujärgselt toimub autogrammi jagamine ning saab pilti teha Jõhvi kergejõustikuõhtu favoriitidega.

Загрузка...

Комментарии

Комментарии для сайта Cackle
Загрузка...

Еще новости:

Читайте на Sportsweek.org:

Другие виды спорта

Sponsored