Новости

Історія ФК «Дніпро»  1999 рік  Серпень

7 серпня 1999 року «Дніпро» проводив матч 6 туру на «Метеорі» з тернопільською «Нивою».

Турнірне становище «Дніпра» – гірше нікуди: 1 очко в 5 матчах і останній рядок в таблиці. Три очки були вкрай необхідні.

Наприкінці періоду дозаявок Микола Федоренко повернув до «Дніпра» групу гравців, яких відрахував з команди Леонід Колтун. Один з них – капітан «Дніпра» в сезоні 1998/1999 Геннадій Козар – одразу повернувся до основи.

«Дніпро» вийшов на поле в такому складі:  Микола Медін (капітан), Олександр Поклонський, Геннадій Приходько, Геннадій Козар, Богдан Шершун, Сергій Косілов, Андрій Зубченко, Олександр Савенчук, Сергій Валяєв, Максим Калиниченко, Сергій Шевцов. 

На заміну в другому таймі виходили Анатолій Маткевич, Юрій Слабишев та Євген Мікула.

В запасі залишились: Максим Старцев, Георгій Стратулат, Сергій Матюхін, Сергій Задорожний.

Як і в домашньому матчі з «Прикарпаттям», «Дніпро» володів територіальною перевагою ледь не всі 90 хвилин.  Але створення  гольових моментів давалося нашій команді вкрай важко. Кілька небезпечних штрафних і пара ударів здалеку ні до чого не призвели  –  після першого тайму 0:0.

У перерві Микола Федоренко провів дві заміни – на поле вийшли Маткевич і Слабишев, які явно посилили атаку. Маткевич самотужки створив декілька моментів після сольних проходів, але тернополяни вже за 20 хвилин «вивели» його з гри брудними прийомами і він змушений був залишити поле на ношах.

На 67-й хвилині чи не перша контратака «Ниви» призвела до голу у ворота «Дніпра» – після пасу Таріела Капанадзе Юрій Магдієв пробив головою повз Миколу Медіна. 0:1.

«Дніпро» опинився над прірвою. Замість комфортних трьох очок, на які вболівальники розраховували перед матчем, постала загроза чергової поразки. Кинувшись усіма силами відіграватися, на 77-й хвилині наша команда заробила пенальті – збили Юрія Слабишева.

Хто битиме? Незабитий пенальті з «Прикарпаттям» ще стоїть перед очима. До м’яча підійшов Геннадій Приходько. Потужний удар – штанга! Від неї м’яч відскочив до рук Геннадія Лосєва. Намагаючись вибити м’яч з рук воротаря, Приходько отримав кілька стусанів від гравців «Ниви» і жовту картку від арбітра Сергія Татуляна. На післяматчовій прес-конференції Микола Федоренко гірко пожартував, що наступний пенальті битиме Микола Медін…

Після незабитого пенальті «Нива» на психологічному піднесенні могла остаточно вирішити гру на свою користь. Після проходу Олександра Кайдарашвілі правим краєм і пасу в центр Євген Лашук бив з кількох метрів, але Медін відбив удар, а Андрій Зубченко встиг запобігти добиванню.

І все ж таки на останніх хвилинах «Дніпро» уникнув поразки. Після подачі кутового тим же Зубченком Олександр Поклонський точно пробив головою в кут воріт. Геннадій Лосєв безсилий – 1:1. За кілька хвилин свисток Сергія Татуляна зафіксував остаточний нічийний результат.

«Дніпро» залишився на останньому місці в турнірній таблиці. Наступний матч наша команда проведе 21 серпня. «Дніпро» гратиме вдома з «Металістом». Матч ЦСКА – «Дніпро», який мав відбутися 15 серпня, в інтересах збірних перенесено на пізнішу дату.

.

Сторінка матчу «Дніпро» – «Нива» – https://dniprohistory.blogspot.com/p/7-1999-6-11.html

Відеоогляд матчу «Дніпро» – «Нива» – https://www.youtube.com/watch?v=W3V9tr0cnhg

Сторінка «Дніпро в сезоні 1999/2000» – https://dniprohistory.blogspot.com/p/19992000_13.html

Розділ «Історія Дніпра за роками» – https://dniprohistory.blogspot.com/p/blog-page.html

.

rosl_79,  спеціально для FCDNIPRO.COM

.

Комментарии

Комментарии для сайта Cackle
Загрузка...

Еще новости:

Читайте на Sportsweek.org:

Другие виды спорта

Sponsored