Новости

Екснардеп Клімов через ФК «Черноморець» привласнив корпуси Одеського екологічного університету

0 4

Службових осіб Одеського державного екологічного університету підозрюють в заволодінні державним майно, яке передали ПАТ «Футбольний клуб «Чорноморець». Про це редакція 368.media  дізналася з кримінального провадження за ч.2 ст. 364 КК.

Посадовці ОДЕУ у 2006 році в інтересах клубу уклали інвестиційний договір, а також підписали акти приймання-передачі, згідно з якими у його власність передані нежитлові будівлі та споруди оздоровчо-спортивного комплексу (будівництво зі сторони Абрикосового провулку), які не підлягали приватизації, чим спричинили державним інтересам тяжкі наслідки.

Футбольний клуб за угодою мав би інвестувати в будівництво учбового та спортивного корпусів, а також профілакторію. Далі замовник зобов’язувався погасити внесені інвестиції коштом передачі у власність інвестора спорткорпуса, корпусів учбово-лабораторного комплексу, а також будівель та споруд оздоровчого-спортивного табору.

Договором було передбачено, що сума інвестицій не повинна бути меншою ніж експертна оцінка об’єктів ОДЕУ.

Відповідно до робочого проєкту будівництва (2005 рік) II черги комплексу університету на території ділянки на момент огляду розташовані учбово-адміністративні корпуси, які складаються з декількох зблокованих між собою 4-х та 3-х поверхових блоків, двоповерхової столової, будівель майстерень та інших допоміжних об’єктів нерухомості. Далі було оголошено два тендери: на реконструкцію та будівництво споруд.

Згодом тендер на реконструкцію приміщень скасований, а за результатами проведеного 22 грудня 2004 року тендеру ОДЕУ на «капітальне будівництво навчального та спортивного корпусів, профілакторію» переможцем обрано — ТОВ «Будівельна фірма» (компанія пов’язана з бізнес-імперією Леоніда Клімова) з визначенням вартості робіт у 55 млн гривень. (Вісник Державних закупівель за 2005 рік № 1-2 (170-171). Між ОДЕУ, «Чорноморцем» та ТОВ «Будівельна фірма» було укладено трьохсторонній договір будівельного підряду.

Відповідно до акту про об’єми інвестицій від 2007 року, підписаного ректором та в.о. президента клубу, сума вкладених інвестицій склала 40,9 млн гривень. За умовами укладених договорів ОДЕУ мав передати три об’єкти нерухомості лише після отримання новозбудованих трьох корпусів.

Фактично між сторонами підписано не договір інвестування, а договір міни (бартеру) предметом якого є державне майно, що прямо заборонено положеннями ч. 4 ст. 293 ГК.

30 жовтня 2007 року «Чорноморцем» отримано свідоцтво про право власності на нежитлові будівлі корпусів учбово-лабораторного комплексу, які без проведення будь-яких дій з ремонту та реконструкції продані третій особі, а саме ВАТ КБ «Надра» за 52,2 млн гривень.

У кримінальному провадженні слідчим 14 березня 2024 року призначена судова оціночно-будівельна експертиза, виконання якої доручено судовим експертам Одеського науково-дослідного інституту судових експертиз Міністерства юстиції України. Вона досі не завершена.

Запись Екснардеп Клімов через ФК «Черноморець» привласнив корпуси Одеського екологічного університету впервые появилась 368.media.

Комментарии

Комментарии для сайта Cackle
Загрузка...

Еще новости:

Читайте на Sportsweek.org:

Другие виды спорта

Sponsored