Vášeň, pro kterou zemřeli: Masterton podlehl zranění, Horton havaroval – Sportsweek.org
Lední hokej
Přidat novinku
Zprávy

Vášeň, pro kterou zemřeli: Masterton podlehl zranění, Horton havaroval

0 1
Vášeň, pro kterou zemřeli: Masterton podlehl zranění, Horton havaroval

Aj keď Cave nepatril v najsledovanejšj hokejovej súťaži sveta medzi lídrov, svet si ho zapamätá. Tak ako si zapamätal tých, s ktorými sa, bohužiaľ, dostal do spoločného tímu...

 

BILL MASTERTON

Prvý kontrakt s mužstvom NHL podpísal už v roku 1961, keď sa dohodol na spolupráci s Montrealom Canadiens. V Mekke hokeja však neodohral jediný zápas, pretože Canadiens, vedení výnimočnými centrami Jeanom Beliveauom a Henrim Richardom, mali na tejto pozícii pretlak. Po dvoch ročníkoch strávených v nižších súťažiach s malou vidinou na etablovanie v NHL sa rozhodol dokončiť si magisterský titul a na istý čas dokonca sekol s hokejom.

 

Druhá šanca prišla až o šesť rokov neskôr, keď sa NHL rozširovala zo šiestich mužstiev na dvanásť. V tom čase sa Masterton usadil v Minnesote a popri práci sa vrátil opäť k hokeju. V štáte patril medzi najšikovnejších amatérov a jeho talent neunikol ani novovzniknutému celku Minnesota North Star. V ročníku 1967/68 stihol streliť štyri góly a na ďalších osem prihrať.

Žiaľ, viac toho v 38 dueloch nestihol. Počas zápasu proti Oakland Seals sa v plnej rýchlosti zrazil s dvoma protihráčmi a hlavou tvrdo dopadol na ľad. O dva dni neskôr Masterton v nemocnici zomiera. Dodnes ostáva jediným hokejistom NHL, ktorý zomrel priamo na následky zranenia zo zápasu. Na jeho počesť NHL udeľuje trofej Billa Mastertona hráčovi, ktorý najlepšie zosobňuje oddanosť hokeju.


 

TIM HORTON

Jedna z najväčších legiend Toronta Maple Leafs, s ktorým v 60. rokoch vybojoval štyri triumfy v Stanley Cupe. V tom čase bol považovaný za fyzicky najsilnejšieho hráča v celej lige.

V metropoli Kanady sa stal legendou, v drese s javorovým listom odohral takmer 19 sezón. Krátku anabázu prežil v New Yorku Rangers, Pittsburghu Penguins či Buffala Sabres.

 

Tim Horton zahynul 21. februára 1974, keď sa vo svojom športovom aute vracal z Toronta, kde jeho Sabres odohrali deň predtým zápas. Do Buffala sa už nikdy nevrátil. Zomrel ako 44 ročný. Horton je jediným hráčom v histórii ligy, ktorému až dva kluby vyvesili pod strop dresy s rôznymi číslami. V Toronte vyradili číslo sedem, v Buffale zase dvojku.

Загрузка...

Comments

Комментарии для сайта Cackle
Загрузка...

More news:

Read on Sportsweek.org:

Ostatní sporty

Sponsored