Новости

Джоан Роулінг потрапила в черговий скандал, назвавши алжирську боксерку "чоловіком"

0 6

Британська письменниця і авторка книг про Гаррі Поттера Джоан Роулінг відзначилася черговим скандальним висловлюванням щодо алжирської спортсменки, яка нібито "не пройшла тест на стать".

Про свою думку Роулінг висловила у соціальній мережі Х.

Італійська боксерка Анджела Каріні відмовилася продовжувати бій з алжиркою Імане Хеліф всього через 46 секунд після початку, заявивши, що та б'є надто сильно. Імене Хелфі пригадали, що на минулорічному чемпіонаті світу її дискваліфікували через провалений гендерний тест. При цьому до Олімпіад у 2021 та 2024 років її допустили.

"Поясніть, чому це добре, коли чоловік б'є жінку публічно заради вашої розваги? Це не спорт. Це чоловіки, які насолоджуються своєю владою над жінками. Чи може якесь фото краще підсумувати новий рух за права чоловіків? Посмішка чоловіка, який знає, що його захищає жінконенависницький спортивний істеблішмент, який насолоджується стражданням жінки, яку він щойно вдарив по голові, і чиї життєві амбіції він щойно зруйнував", — написала Роулінг у соцмережі X, додавши фото Каріні та Хеліф.

При цьому на фото Хелфі навіть утішає італійку.

У деяких ЗМІ Хелфі назвали трансгендерною спортсменкою, проте видання Time уточнює, що Хеліф ніколи не ідентифікувала себе чоловіком, трансгендером чи інтерсексуалом. Стверджується, що Хеліф — це цисгендерна жінка, яка має гіперандрогенію. Тобто у неї більше чоловічих статевих гормонів, ніж у звичайної жінки.

Проте виявилося, що у 2023 році Хеліф дискваліфікували після перемоги на чемпіонаті світу 2023 року від IBA після рішення російського спортивного функціонера Умара Кремльова, який на той момент очолював IBA. Причиною став високий рівень тестостерону у дівчини. А на Олімпідау у Парижі Кремльов назвав "содомією на знищенням традиційних цінностей".

Як повідомляли Українські Новини, фехтувальниця Ольга Харлан виборола бронзову медаль, що стала першою медаллю для України на XXXIII Літніх Олімпійських іграх в Парижі.

Комментарии

Комментарии для сайта Cackle
Загрузка...

Еще новости:

Читайте на Sportsweek.org:

Другие виды спорта

Sponsored