Баскетбол
Добавить новость
Новости

Golyat ne demek, nedir? Yalnız Kurt’ta geçen Golyat gerçekte var mı?

0 10

Goliath kelimesi Yalnız Kurt dizisi ile gündeme geldi. Bu akşam ilk bölümüyle yayın hayatına başlayan dizi ATV’de yayınlanıyor. Peki, Goliath ne anlama geliyor? Lone Wolf’ta Goliath kim, gerçekten var mı? İşte Golyat ile ilgili tüm merak edilenler…

goliath ne demek?  Lone Wolf'tan Goliath gerçekten var mı?

ALAKALI HABERLER


Siyah Ram Viski – Siyah Ram Viski Fiyatı 2023

Dizipal'in güncel giriş adresi 422!  Dizipal giriş adresi değişti
Dizipal’in güncel giriş adresi 422! Dizipal giriş adresi değişti

Osman Sınav’ın yeni dizisi Yalnız Kurt’un yeni bölümünde ekrana Goliath kelimesi çıktı. Cuma günleri ekrana gelen yapım, farklı konusuyla izleyicilerin ilgisini çekti. goliath ne demek? Lone Wolf’ta Goliath kim, gerçekten var mı? Goliath olarak da bilinen Goliath hakkında bilgiler…

GOLİYET NEDİR?

Dizide metafor olarak kullanılacağı tahmin edilen Goliath ismi, birçok farklı toplum ve dinde anılan, Peygamberlerin mücadele ettiği bir dev. Goliath veya Goliath, MÖ 11. yüzyılda yaşadığına inanılan ve Tanah’ta, Eski Ahit’te ve Kuran’da adı geçen savaşçı bir devdir. İsrail Krallığı’nın gelecekteki hükümdarı olan Davut’la (İslam’da Davut peygamber) kaybettiği düellosu ile tanınır.

Tanah’a ve Eski Ahit’e göre, o Eski Filistin şehri Gath’tandır. 1 Samuel 17’ye göre, Eski Filistliler İsrail Kralı Saul (İslam’da Talut) ile savaş halindeydi ve Goliath İsrail askerlerini her gün bir düelloya davet etti.

GOLİAT KİMDİR?

Sadece David, Golyat’la yüzleşmeye cesaret etti ve onu sapanıyla yendi. Yenilmez savaşçılarını kaybeden Filistinlilerin cesareti kırıldı ve savaştan kaçtı. Devin kolları kesilerek tapınağa yerleştirildi.

Kral Saul, Goliath’ı mağlup eden Davut’un halk tarafından sevilmesinden ve adına baskıların yapılmasından endişe duyuyordu (1 Samuel, 18). Halkın Davut’u kral yapmak istediğini düşünmeye başladı ve onu öldürmeye karar verdi. Davut, Saul’dan kaçarken Golyat’ın kılıcını da yanına aldı (1 Samuel 21:1-9).

Tanah ve Eski Ahit’in başka bir bölümünde (2 Samuel 21: 18-22), Beytüllahim’li Yareoregim’in oğlu Elhanan’ın Golyat’ı öldürdüğü söylenir. Bilim adamları bunu manuel bir kopyalama hatası olarak görüyorlar, çünkü başka bir paralel bölüm “Elhanan, Goliath’ın kardeşi Gath’lı Lahmi’yi öldürdü” diyor.

KUR’AN’DA GALYAT NASIL GEÇİRİLİR?

Tanah’ta, Eski Ahit’te ve Kuran’da savaşçı bir dev olarak bahsedilir.

Bakara Suresi’nde (249-251) Davut ve Calut’tan kısaca bahsedilir. Golyat’ın kâfir bir kavimden olduğu, Davud tarafından öldürüldüğü ve Allah’ın Davud’a hükümdarlık bahşettiği söylenir.

GOLİAT (KALİT) UZUNLUK

Câlut’un itibarı tarih boyunca çeşitli yazar ve çevirmenler tarafından giderek artırılsa da; Mevcut en eski belgeler olan Ölü Deniz Parşömenleri’nde, 1. yüzyıl tarihçisi Josephus’un kayıtlarında ve 4. yüzyıl Septuagint’te (Yunan Eski Ahit) “4 dirsek ve bir açıklık” olarak verilmektedir. Yaklaşık 2 metreye tekabül eden bu boy, günümüz standartlarına göre çok büyük olmasa da Câlut, çağdaşlarından yaklaşık yüzde 30 daha uzundu. Daha sonraki belgelerde 6 dirsek ve 1 açıklığın yaklaşık 3 metreye tekabül ettiğinden bahsedilmektedir.

yöneticiyönetici

ETİKETLER: goliat goliat nedir goliat nedir goliat kim goliat nedir goliat ne goliath anlamı.

Загрузка...

Комментарии

Комментарии для сайта Cackle
Загрузка...

Еще новости:

Читайте на Sportsweek.org:

Другие виды спорта

Sponsored