Баскетбол
Добавить новость
Новости

Kullanılmayan telefon IMEI ne zaman kapanır? Kullanılmayan telefon ne zaman kapanır?

0 15

TBMM’den geçen düzenleme ile evinde eski cep telefonu bulunan vatandaşları kötü bir sürpriz bekliyor. Peki kullanılmayan telefon IMEI’si ne zaman kapanır? Kullanılmayan telefon ne zaman kapanır?

Kullanılmayan telefon IMEI'si ne zaman kapanır?  Kullanılmayan telefon ne zaman kapanır?

ALAKALI HABERLER


KYK burs sonuçları ne zaman açıklanacak? 2022 KYK burs başvuru sonuçları açıklandı mı?

MasterChef'te ödülü kim kazandı?  MasterChef'te dün gece kim 50 bin TL aldı?
MasterChef’te ödülü kim kazandı? MasterChef’te dün gece kim 50 bin TL aldı?

Kullanılmayan telefon ne zaman kapanır? TBMM’den geçen düzenleme ile evinde eski cep telefonu bulunan vatandaşları kötü bir sürpriz bekliyor. Peki kullanılmayan telefon IMEI’si ne zaman kapanır? Kullanılmayan telefon ne zaman kapanır? Detaylar burada…

KULLANILMAYAN BİR TELEFON IMEI NE ZAMAN KAPANIR?

Cep telefonlarında 7 yıl olan son sinyal alma süresi 1 yıla indirildi. Böylece 1 yıl içerisinde sinyal almayan cep telefonlarının IMEI numarası devre dışı kalacak ve cihazlar kullanılamaz hale gelecek.

7 YILDAN 1 YILA İNDİRİLDİ

Yeni yasa ile elektronik haberleşme şebekelerinden hizmet almayan cihazların elektronik kimlik bilgilerinin devre dışı bırakılma süresi 7’den 1 yıla indirildi.

IMEI’LER 1 YIL SONRA PASİF OLACAK

Son alınan sinyalden itibaren 1 yıl boyunca kesintisiz olarak sinyal alamayan cep telefonlarının IMEI’leri Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından bloke edilecektir. Uygulamada maddenin yürürlük tarihi olan önceki bir yıllık süre dikkate alınacaktır.

BAŞVURU YAPILMALIDIR

Bu sayede elektronik kimlik bilgileri kaydı silinen cihazlar, son kullanıcılarına ait bir hat ile kullanıldığında herhangi bir işleme gerek kalmaksızın bu cihazların elektronik kimlik bilgileri yeniden kaydedilebilecektir. Elektronik kimlik bilgileri bu şekilde yeniden kaydedilemeyen cihazlar için BTK düzenlemeleri kapsamında başvuru yapılması gerekecektir.

Elif ÇELİKElif ÇELİK

ETİKETLER: Kullanılmayan telefon IMEI kapandığında Kullanılmayan telefon kapandığında .

Загрузка...

Комментарии

Комментарии для сайта Cackle
Загрузка...

Еще новости:

Читайте на Sportsweek.org:

Другие виды спорта

Sponsored