Баскетбол
Добавить новость
Новости

Rigobert Song öldü mü? Rigobert Song kimdir? Rigobert Song kaç yaşında, nereli?

0 8

Kamerunlu eski futbolcu Rigobert Song’un kim olduğu merak ediliyor. Futbolseverler Rigobert Song, hastalığının ardından öldü mü? soruyu merak ediyor. Rigobert Song arama motorlarında öldü mü? Rigobert Song kimdir? Rigobert Song kaç yaşında, nereli? arama soruları Rigobert Song hayatı ve biyografisi!

Rigobert Song öldü mü?  Rigobert Song kimdir?  Rigobert Song kaç yaşında, nereli?

ALAKALI HABERLER


İyi Günler 5. bölüm fragmanı yayınlandı! İyi Günler 5. Bölüm Fragmanı izle!

Avatar 2'nin Konusu Nedir?  Avatar 2 Nerede Çekildi?  Avatar 2 Oyuncu Kadrosunda Kimler Var?
Avatar 2’nin Konusu Nedir? Avatar 2 Nerede Çekildi? Avatar 2 Oyuncu Kadrosunda Kimler Var?

Rigobert Şarkısı tamam mı? soru soruluyor. Futbolseverler, hastalığının ardından Rigobert Song’un sağlığını ve hayatını araştırıyor. Detaylar burada…

RIGOBERT SONG KİMDİR?

Rigobert Song Bahanag (d. 1 Temmuz 1976, Nkanglikock), Kamerunlu eski millî futbolcu ve teknik direktör. Song, Trabzonspor’a gelmeden önce Metz, Salernitana, Liverpool, West Ham United, Köln, Lens ve Galatasaray gibi takımlarda forma giydi. Kariyerindeki ilk profesyonel lig maçı 31 Ağustos 1994’te 1-1 biten Metz – Lille maçıydı.

13 Temmuz 2004 tarihinde teknik direktör Gheorghe Hagi yönetiminde Galatasaray’a transfer oldu. İlk lig maçına 8 Ağustos 2004’te Konyaspor karşısında çıktı ve ligdeki ilk golünü 4 Şubat 2005’te Gaziantepspor’a karşı oynanan ve 5-1 kazanılan maçta kaydetti. Galatasaray’daki ilk yıllarında Stjepan Tomas ile güçlü bir savunma ortaklığı kurdu. 2007-08 sezonunda Emre Güngör’ün transferi ile birlikte sezonun ikinci yarısında yedek kalmaya başladı.

Sözleşmesi sona erdikten sonra 24 Haziran 2008’de Trabzonspor ile anlaştı ve yeni takımıyla 2 yıllık sözleşme imzaladı. 2008-09 sezonunda Egemen Korkmaz ve İbrahim Yattara’nın ardından takımın 3. kaptanlığı görevini üstlendi.

İlk lig maçına 24 Ağustos 2008’de Ankaraspor ile oynanan maçta Trabzonspor’da çıktı. 2 Aralık 2009’da Trabzonspor kaptanlığına atandı. Ancak 2010-2011 sezonunun transfer döneminde Trabzonspor’dan ayrıldı.

Milli takımının formasını ilk kez Eylül 1993’te Meksika karşısında giydi. 17 yaşında ülkesinin 1994 FIFA Dünya Kupası kadrosunda yer aldı ve Brezilya ile oynanan maçta kırmızı kart görerek FIFA Dünya Kupaları tarihinin en genç futbolcusu ve tek futbolcusu olarak tarihe geçti. Zinedine Zidane (1994-1998) dışında iki kez kırmızı kart gördü.[3]

15 yıldır Kamerun’un kilit oyuncusu olan Song, milli takımında 1994 ABD, 1998 Fransa, 2002 Güney Kore-Japonya ve 2010 Güney Afrika dünya kupası kadrolarında forma giydi. 4 Dünya Kupası’nda forma giyen tek Afrikalı oldu. 2010 yılında milli takımdan ayrıldığını açıkladı.

Kamerun milli takımının baş antrenörü, Başkan Paul Biya’nın emriyle 28 Şubat 2022’de atandı. Song’un babası Paul Song gençken öldü. Bu nedenle, babasını hiçbir zaman gerçekten tanımadı, ancak yine de tüm başarısını ona adadı, çünkü onun yokluğu onun için güçlü bir motivasyon kaynağıydı. Esther Song ile evli ve dört çocuğu var (iki oğlu ve iki kızı): Ronny, Bryan, Yohanna Bernadette ve Hillary Veronique Liliane. Şu anda Liverpool’da yaşıyorlar. Rigobert aynı zamanda Kamerun’un ulusal büyükelçisidir. Yeğeni Alex Song, Fransa, İngiltere, İspanya ve Rusya’daki liglerde defansif orta saha oyuncusu olarak oynadı. Barcelona’da da forma giydi. Rigobert ile olan ilişkisinden bahseden Alex, “Onunla her zaman konuşurum ve her zaman tavsiye almak için ararım. İngiltere’deki deneyimi nedeniyle konuşmak için iyi bir insan ve duruma göre ona her şeyi sorabilirim.”

RIGOBERT SONG ÖLÜYOR MU?

3 Ekim 2016’da Afrika basınında yer alan habere göre 40 yaşındaki Song, beyin kanaması nedeniyle evinde felç geçirdi. Hastaneye kaldırılan Song’un yoğun bakıma kaldırıldığı ve durumunun ağır olduğu bildirildi. Felç geçirdikten sonra iki gün komada kaldı ve doktorlar onu daha ileri tedavi için bir Fransız hastanesine nakletmeyi planlıyor. Nisan 2017’de Kamerun’a döndü ve o yıl Kamerun A’ takımında teknik direktörlük görevine devam etti.

Elif ÇELİKElif ÇELİK

ETİKETLER: Rigobert Song öldü mü Rigobert Song kimdir Rigobert Song kaç yaşında Rigobert Song nerede Rigobert Song’dan Rigobert Song hayatı ve biyografisi .

Загрузка...

Комментарии

Комментарии для сайта Cackle
Загрузка...

Еще новости:

Читайте на Sportsweek.org:

Другие виды спорта

Sponsored