Баскетбол
Добавить новость
Новости

Kediler Neden Etrafa Çiş Yapar?

0 10

Evimizin neşesi, ailemizin en kafası karışan üyesi kedilerimiz hayatımızı aydınlatmakla kalmayıp bazen bazı davranışlarıyla bizi hayal kırıklığına uğratır. Bunlardan biri de garip yerlere idrar yapıyor… Peki kedilerimiz neden tuvaletin dışına işiyor?

Kediler Neden Etrafa İşer?

ALAKALI HABERLER


Seda Sayan Sabahın Sultanı 28 Kasım 2022 Pazartesi Canlı İzle!

Fox Tozluyaka 22. bölüm izle!  Tozluyaka son bölüm izle!
Fox Tozluyaka 22. bölüm izle! Tozluyaka son bölüm izle!

Güne onların sesiyle başlamak, geceleri onlarla aynı yatağı paylaşmak, evden çıkmadan önce defalarca arkamıza bakıp vedalaşmak ve döndüğümüzde aşk öpücükleriyle ayrı kaldığımız saatleri telafi etmek. .. Bir kediyle bir hayatı paylaşmak hiç şüphesiz paha biçilmez bir güzelliktir. Ancak zaman zaman bizi üzen bazı şeyler yaşamıyoruz. Bunlardan biri de tabii ki can dostlarımızın işemelerinin mümkün olmadığı yerlere işemeleri…

Peki neden?

Kediler neden çöp kutularının dışına işerler?

Kediler temizlik alışkanlıklarıyla ünlü olsalar da, zaman zaman sendeleyebilirler. Tuvalet alışkanlıklarını değiştirmelerinin arkasında öngörülemeyen motivasyonlar olabilir.

SAĞLIK SORUNLARI

Kedilerin aniden tuvalet alışkanlıklarını değiştirdiği durumlarda ilk akla gelen idrar yolu enfeksiyonu olmalıdır. Kediler idrar yollarıyla ilgili bir sorun yaşadıklarında sorunu doğrudan tuvaletleriyle ilişkilendirme ve buna göre tuvalet yaptıkları yeri değiştirme eğilimindedirler. İdrar yolu hastalıkları, böbrek hastalıkları, idiyopatik sistit gibi üriner sistem sorunları kedilerin tuvaletleri dışında bir yere işemelerine neden olabilir. Erkek kedinin idrara çıkma sorunu olduğunda ürolitler veya idrar yolu taşlarından şüphelenilebilir. Sık idrara çıkma, genital bölgenin yoğun şekilde temizlenmesi, kedi kumunun normalden fazla kazılması, tuvaletten farklı bir yere idrar yapılması erkek kedilerde idrar taşı oluşumunun belirtileri arasındadır. İdrar yolu enfeksiyonları yavru kedilerde de görülebilen bir sağlık sorunudur. Bu soruna sahip tüm kedilerde, kedi tuvaleti dışında başka bir yere idrara çıkma değişikliği gözlemlenebilir.

STRES

Kedinin fizyolojik bir sağlık sorunu olmadığı kanıtlandıysa ve kedi kumu dışında farklı noktalara işeme alışkanlığı devam ediyorsa stres dikkate alınması gereken bir faktördür. Kedinin habitatındaki radikal değişiklikler, yeni bir evcil hayvanın gelmesi, sahip değişikliği gibi faktörler kedilerde strese neden olabilir. Ayrıca kedi kumunun durduğu yer de kedi için strese neden olabilir. Gürültülü, çok parlak ve dış seslere çok yakın olan kedi tuvaletleri, kedilerin stres yaşamasına ve buna bağlı olarak tuvalet alışkanlıklarını değiştirmesine neden olabilir.

KEDİ TUVALETİNİN HİJYENİ

Yeterli miktarda kum içeren kedi tuvaletinin düzenli olarak temizlenmesi, kedilerin tuvalete rahat gitmesinin en iyi yoludur. Özellikle evde birden fazla evcil hayvanın yaşadığı durumlarda, yalnız yaşayan bir kedinin yanına ikinci bir kedi geldiğinde kedi tuvaletinin hijyenine ekstra özen gösterilmelidir. Bazı kediler farklı bir kediyle aynı tuvaleti paylaşmak istemez. Bu durumu paylaşmayı reddetmenin etkili bir yolu, evdeki kedi sayısı kadar çöp kutusu bulundurmaktır. Çok sayıda kum kutusuna sahip olmak çok başarılı bir çözüm gibi görünmese de hem maliyetler hem de temizlik için ayrılacak zaman düşünüldüğünde kedilerin rahatını sağlayacak bir kum kabının olması kedi tuvaletine sahip olmaktan daha etkilidir. tüm nevresimleri değiştirmek, yıkamak zorunda kalmak ve halıları ve koltukları temizlemek. bir çözümdür.

KEDİ TUVALET MODELİ

Kediler seçicilikleri ve kendini beğenmişlikleri ile tanınırlar. Kedinizin kullanmaktan hoşlanmadığı ve rahat hareket edemediği bir tuvaleti varsa, tepkisini farklı bir yere işerek gösteriyor olabilir. Kedi tuvaletinin tasarımı kokuyu içine hapsedecek şekildeyse yani kapalıysa ve giriş kapısı oldukça sıkıysa tuvaletin çok sık temizlenmesi gerekiyor. Bu tür tuvaletler sık ​​sık temizlenmediği takdirde kedinin girmek istemeyeceği bir yer haline gelir. Bu durumda kedinin tuvalet ihtiyacı için farklı noktaları tercih etmesine yani bir nevi tepki göstermesine sebep olur.

Elif ÇELİKElif ÇELİK

ETİKETLER: kedi umurunda kediler neden benim kedimin etrafına işiyor eşyalarımın üzerine işiyor kediler neden etrafa işiyor

Загрузка...

Комментарии

Комментарии для сайта Cackle
Загрузка...

Еще новости:

Читайте на Sportsweek.org:

Другие виды спорта

Sponsored