Автоспорт
Добавить новость
Новости

Перший в історії український гонщик Олександр Бондарев дебютує у Формулі-4

0 9
Перший в історії український гонщик Олександр Бондарев дебютує у Формулі-4

П'ятнадцятирічний гонщик Олександр Бондарев вперше в історії України візьме участь у змаганнях італійської Формули-4.

Про це повідомив спортивний директор "Вільямс" Свен Смітс під час подкасту Feeder Series.

Бондарев виїде на трек вже цього вересня і візьме участь у двох останніх раундах сезону — у Барселоні та у Монці. А у 2025 сезоні буде виступати за команду Williams Racing на постійній основі.

Минулого року Олександр став першим в історії України гонщиком, який підписав контракт з Академією Формули-1. Наразі він змагається в картингових перегонах категорії OK у Чемпіонаті Європи. Після того, як спортсмену виповнилося 15 років, він офіційно може брати участь у змаганнях Формули.

Дебют у Формулі-4 для Олександра розпочнеться після участі у Чемпіонаті Світу з картингу FIA Karting, який відбудеться з 12 по 15 вересня на міжнародній картинговій трасі PFI в Англії. Ця подія, скоріше за все, стане його останньою у категорії OK.

А поки Бондарев тренується за кермом боліду Ф4.

Олександр Бондарев та Свен СмітсОлександр Бондарев та Свен Смітс

Як повідомляли Українські Новини, британський гонщик Формули-1 Джордж Рассел сів за руль старовинного гоночного автомобіля Mercedes, який сто років тому брав учать у одній з перших автомобільних гонок — Targa Florio в Італії. Сто років тому саме Mercedes виграв цю гонку, тому у 2024 року саме пілота команди Mercedes нагородили престижною премією імені Лоренцо Бандіні за особливі досягнення в автоспорті.

Комментарии

Комментарии для сайта Cackle
Загрузка...

Еще новости:

Читайте на Sportsweek.org:

Другие виды спорта

Sponsored